Sauteerpan

Sauspan Demeyere43Een sauteerpan of sauspan (ook wel sauteuse genoemd) is één van de basispannen dat in elke keuken aanwezig zou moeten zijn. Het is een sauspan met onderaan afgeronde kanten, waardoor het ideaal is om sauzen te reduceren (te laten inkoken) en af te werken. Doordat de pan onderaan een ronding heeft gelijk aan de vorm van een klopper kan een ingekookte saus verder afgewerkt worden met boter, room, of bindmiddelen. Gebruik dus liefst geen pan met vierkante hoeken onderaan om een saus of roux te maken, daar je niet volledig tot in de hoekjes kunt roeren met de klopper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s