Braadslede

Braadslede aluminium43In een braadslede, braadslee of sudderpan legt men producten – veelal vlees, gevogelte en wild – die moeten worden gebraden in de oven. Het braadvocht dat bij het braden vrijkomt wordt opgevangen door de braadslede, en kan worden gebruikt om het vlees te arroseren of als saus. Een braadslede bestaat uit diverse materialen (zoals roestvrij staal, aluminium, plaatstaal, inox, koper, Teflon) en grote. Verder zijn er rekjes of roosters, welke ervoor zorgen dat het vlees tijdens het braden niet in contact komt met het braadvet, waardoor het gerecht smaakvol en gelijkmatig gaar wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s