Oestermes

Oestermes-Wusthof43Het oestermes is zodanig ontworpen dat je er oesters mee kunt openwrikken en het vlees uit de schelp kunt halen zonder de oester te beschadigen.
Als je een oestermes hebt, hoef je dus niet persé naar een restaurant om oesters te eten.
Je bereidt ze eenvoudig zelf:
De oester met één hand (en met bijv. een theedoek) vasthouden met de platte schaal boven. De lemmetpunt van het oestermes met de andere hand in het scharnier tussen de schalen steken en de schelp openen met een korte draai van het mes. De schelphelften langs de opening losjes van elkaar snijden; hierbij de oester goed recht houden zodat er geen vocht uit kan lopen. De platte schaal verwijderen en de oester in de bolle schaal los snijden, eventueel aanwezig gruis wegnemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s