Koksmes

koksmes-G2-Global43Een koksmes of Chefmes is het meest essentiële mes voor in de keuken en wordt gebruikt voor het snijden van vrijwel alles dat op een snijplank kan gesneden worden: snijden van vlees, fijnsnijden of hakken van groente. Het is minder geschikt voor fijn schilwerk. Koksmessen worden gemaakt in lengtes van circa 15 tot 36 centimeter. Hoe groter een koksmes, hoe sneller ermee gewerkt kan worden. Een 20 cm koksmes is het meest geschikt voor huishoudelijk gebruik. Professionele gebruikers gebruiken meestal een koksmes van 23 of 25 centimeter of zelfs nog groter. Zo’n mes werkt sneller, maar is ook moeilijker te hanteren. De meest gebruikte snijtechniek met een koksmes is ciseleren (in plakjes snijden, bijvoorbeeld van champignons of komkommer) en hakken van verse kruiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s