Caquelon

caquelon-le-creuset43Caquelon is een vuurvast steelpannetje gemaakt van aardewerk met een handvat. De caquelon wordt vooral gebruikt, hoofdzakelijk in Zwitserland, om kaasfondue in te bereiden en te serveren. Het woord ‘caquelon’ stamt uit de 18e eeuw en is afgeleid van het Zwitserduitse woord “Kakel”, dat “pan van aardewerk” betekent. Zijn er in verschillende kleuren en grote. Ze bestaan in verschillende kleuren en maten.
Op de afbeelding staat een kaasfondue caquelon van het merk Le Creuset.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s