Vleeshamer

vleeshamer-rosle43Een vleeshamer is een keukengereedschap waarmee vlees mals geslagen wordt. De hamer heeft een gekartelde en soms ook een platte onderkant. Door met de gekartelde kant van de hamer op het vlees te slaan wordt het bindweefsel beschadigd waardoor het vlees malser wordt. Ook taaie stukken worden hierdoor zachter. De platte kant dient vooral om het vlees of gevogelte (kip) plat te slaan Dankzij deze kant van de hamer kunnen bijvoorbeeld zachte schnitzels gemaakt worden. Op de afbeelding staat een vleeshamer van ‘Rösle’ met een gekartelde en een platte kant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s