Chocolademelk – Met Chocolade

“De perfecte homemade chocolademelk„

zwart-chocolade43Er is niets lekkerder dan zelfgemaakte hete chocolademelk, zeker als het buiten koud, mistig en vochtig is. Eerst een warme douche nemen, vervolgens chocolademelk maken (desnoods door je partner), je neer ploffen in de zetel met een deken rond je gedraaid en kijken naar een lievelingsfilm met een heerlijk tasje zelfgemaakte chocolademelk: hmmmmmm. Het leven kan toch mooi en eenvoudig zijn!
Gebruik steeds pure chocolade, waar je zelf suiker aan toevoegt. Dit resulteert steeds in overheerlijke chocolademelk.

KlassiekWarme dranken4  à 6 personenBelgiëWarmHerfstWinter

Benodigdheden

Bereiding: 5m
Keukengerei
Kookpot of
steelpan;
Garde;
Vier mokken

Bereiding

  • Breng in een pan de melk, suiker en een snufje zeezout aan de kook (zie tip 4, 5  en 6).
  • Neem de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en laat het al roerende smelten (zie tip 7). Blijf roeren tot een mooi donkere chocolademelk ontstaat.
  • Zet de pan eventueel terug op een medium vuur om de melk wat bij te warmen (blijven roeren, maar niet meer laten koken!).
  • Proef en is je chocolademelk te bitter voor je, voeg dan nog wat extra suiker toe.
  • Sla de slagroom stijf in een vetvrije kom.

Serveren

  • Schenk de chocolademelk in hittebestendige mokken en garneer met een flinke toef opgeklopte slagroom en/of wat marshmallows. Strooi er eventueel nog wat cacaopoeder over.

Tips

  1. Neem altijd volle melk in plaats van halfvolle of magere, dit resulteert in een vollere, romigere chocolademelk. Beter nog is ⅔ melk en ⅓ slagroom te gebruiken.
  2. Gebruik altijd pure bittere chocolade (minimum 70% cacao). Donkere chocolade bevat meer cacao, waardoor je chocolademelk veel meer smaak krijgt. Kies verder altijd voor chocolade van goede kwaliteit zoals Callebaut, Cote d’Or, Lindt, Swiss … Ga ook eens voor een chocolade met een smaakje zoals met munt of sinaasappel.
  3. Hak de chocolade in kleine stukjes, hoe kleiner ze zijn des te sneller ze zullen smelten.
  4. De snufje zou geeft een extra kick aan de melk. Het klinkt misschien gek, maar gewoon doen!
  5. Gebruik een pan met dikke bodem, deze verspreid de warmte veel beter, waardoor de chocolade minder snel kan verbranden.
  6. Voeg eens voor een extra kick
    • een snufje chilipoeder, kaneel, kardemom, kruidnagel (gemalen) of nootmuskaat toe
    • of wat espressopoeder of oploskoffie
    • of een scheutje whisky, brandy, cognac, rum, sinaasappellikeur, vanille-extract …
  7. Verwarm eerst de melk en de suiker en voeg daarna pas de chocolade toe. Zo voorkom je dat de chocolade verbrandt.

iNFOeDGE

Meer info over
Callebaut (Officiële site/NL)
Cote d’Or (Officiële site/NL)
Lindt (Officiële site/NL)

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s