Blue Paradise – Een Geweldig Drankje

“Een fruitige en subtiel zoete drank„

cocktail_glazenEr bestaan vele varianten op Blue Paradise. Deze cocktail heb ik terug gevonden in het ontzagwekkend boek ‘Vintage Spirits and Forgotten Cocktails’ door Ted Haigh. Doctor Cocktail (want zo werd Haigh genoemd) suggereerde dat deze cocktail uitgevonden werd door Emile Bauwens, Belgische barman van de Bar ‘Saint-James’ in Brussel. Deze drank werd namelijk beschreven in Emile zijn boek ‘Livre de Cocktails’ van 1949. De tropische naam van deze drank is een mysterie, een raadsel, want het is onduidelijk vanwaar deze naam, daar deze cocktail eigenlijk niets blauw heeft!?
De Blue Paradise cocktail is een geweldig drankje. Het heeft een zeer uitgebalanceerd zoet ronde cognac smaak en de Dubonnet en de likeur spelen zeer goed met de cognac.

KlassiekCocktail1 persoonBelgiëKoud

Benodigdheden

Bereiding:5m
Keukengerei
Mixglas;
Barlepel;
Barzeef;
Dunschiller

Bereiding

  • Koel een cocktailglas (zie tip 4) voor met het crushed ice (gemalen ijs).
  • Doe de cognac, parfait en Dubonnet in een mixglas.
  • Vul het glas met ijsblokjes en roer om met een barlepel gedurende 10 à 15 seconden.
    • Dhr Haigh zegt de cocktail te shaken (schudden), maar de algemene regels zeggen “geen sap= roeren” of “doorzichtige dranken= roeren”, dus “Stir, not shaken!”.
  • Verwijder het ijs uit het glas en strain de cocktail via een barzeef erin.
  • Snij met een dunschiller een dunne zeste van citroen boven het cocktailglas (zo komen alle oliën van de citroenschil op de cocktail terecht).
  • Knijp de zeste vervolgens boven de cocktail uit en wrijf de zeste langs de rand van het glas.
  • Doe de zeste bij in de cocktail.

Serveren

  • Serveer de cocktail.

Tips

  1. Kies voor Rémy Martin VSOP Cognac, deze past het beste in deze cocktail.
  2. Dubonnet is een Frans aperitief gemaakt op basis van wijn van de beste druivensoorten uit Roussillon (Grenache, Alicante, Muscat, Maccabeo en Syrah). Gemaakt op de traditionele manier en gerijpt in eiken kuipen gedurende 3 jaar, wordt de wijn gemengd met zuiderse planten, exotisch hout (kinaschors) en natuurlijke producten.
  3. Bols Parfait Amour likeur (29% vol.) is de beste keuze voor deze cocktail. Deze likeur wordt op smaak gebracht met bloemblaadjes (voornamelijk rozen en viooltjes) en vanille, samen met sinaasappelschil en amandelen. Het heeft een geur van rozen te midden van andere bloemen. Deze likeur heeft een natuurlijke donkerpaarse kleur die echt goed werkt in de cocktail. Een andere keuze Parfait Amour is die van Marie Brizard.
  4. Het cocktailglas is een elegant transparant glas met een wijde, puntvormige of coupevormige kelk op een ranke steel en een voet die wijd genoeg is om voor balans te zorgen. Het glas ligt lekker in de hand en de ranke steel zorgt ervoor dat de warmte van je hand de drank niet zal beïnvloeden, want in deze glazen worden er (normaal) geen ijsblokjes gedaan (toch niet bij het serveren)!

Music

Blue Paradise
The Best Of Hawaiian Vol. 1
(47minuten)

iNFOeDGE

Meer info over
Vintage Spirits and Forgotten Cocktails
Ted Haigh (Wiki/En)

Ook Interessant

blue-bayouBlue Bayou waikiki-wedding-1937Blue Hawaii Suikersiroop43Blue Passion white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s