De Aardappel

“Foodie Poëzie – Culinaire Gedichten„

De aardappel gaat bescheiden gekleed
en komt uit de aarde, zoals u wel weet

De schil kan men beter laten liggen
die dient weer als voer voor de biggen

Maar ook zónder zijn bruine jas
komt de aardappel goed van pas

Want na koken, bakken, of uit de frituur
proeft men de rijkdom van moeder natuur

Soms smaakt hij het best, al klinkt het wat cru
geprakt met wat boter, of met een schep jus

Maar ook zonder extra’s, dus puur naturel
laat ík hem niet liggen, en lust ik hem wel

Hij lijdt soms een weinig aan gebrek aan textuur
maar wordt fijn krokant na verblijf op het vuur

Tenslotte de prijs, die valt steeds weer mee
voor slechts 1 Euro krijgt men een paar kilo mee

Dus mensen, eet aardappels potverdorie
en geniet met volle teugen van Holland’s glorie!

poetry43van Spencer Brandsen, 16-09-2010

Bestel een dichtenbundel van Spencer Brandsen bij

Meer culinaire gedichten zijn te vinden op Foodie Poëzie.

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s