Batida de Coco – Braziliaanse Zomercocktail

“Een engeltje dat op je tong pist„

Batida de CocoBatida is een lekkere Braziliaanse zomercocktail. In het Portugees betekend Batida schudden (shaken). De cocktail is dan ook een soort fruitshake gemaakt met de nationale Braziliaanse rum “Cachaca”, vruchtensap en suiker. Batidas hebben vaak humoristische namen zoals engelen pis (een engeltje dat op je tong pist), maagden zweet, apenmelk, enz. De cocktail kan gemixt worden in een blender of geschud in een shaker. Het meest voorkomende vruchtensap gebruikt in een Batida is citroen, passievrucht, ananas en mango(zie Variaties).
MAAR de meest populaire Batidasoort in Europa is Batida de Coco, waar vruchtensap wordt vervangen door kokosmelk. Soms wordt er ook, zoals in dit recept, “leite condensado” of zoete gecondenseerde melk aan toegevoegd. Het is ook lekker om allerlei soorten fruit toe te voegen aan een batida, maar in dat geval wordt hij zeker gemixt, geblend en niet geschud, shaken (zie tip 3).

KlassiekCocktail1 persoonBraziliëKoudZomer

Benodigdheden

Keukengerei
Blender of
cocktailshaker

Bereiding

  • Mix in een blender of schud krachtig in een shaker cachaca, kokosmelk, gecondenseerde melk (zie tip 1 en 2) en een schep gemalen ijs tot een glad en schuimig mengsel (zie tip 3).
  • Giet de batida in een 25 à 30 cl tumbler glas, hurricane glas of longdrinkglas.
  • Vul het glas verder aan met gemalen ijs.

Serveren

  • Garneer met een mooi stuk fruit naar voorkeur

Tips

  1. Vervang Cachaca eens door vodka.
  2. Melk kan vervangen worden door vloeibare room en poedersuiker.
  3. Men kan voor extra smaak wat stukjes vers fruit toevoegen (zoals ananas of mango) en het glad mixen met de rest van de ingrediënten.

Music

Batida de coco
door Derek Lopez

Ook Interessant

tumbler-glas43
Caipirinha
tumbler_glas43
Mojito
kokosnoot43
Piña Colada
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s