Tomaten Suprême Met Tomatenstukjes

“Suprême Staat Voor Uitstekend, Het Allerbeste„

gepelde-tomaten-in-blokjes43Altijd al stiekem een fan geweest van knorr zijn Tomaten Suprême met stukjes? Lees hier hoe je deze klassieker zelf vers kan maken in een mum van tijd!

KlassiekSoep4 personenBelgiëWarm │ Ingezonden door Liesbeth

Benodigdheden

  • Tomaten – 3 st
  • Wortelen – 2 st
  • Aardappel – 1 st
  • Gele of rode paprika – 1 st
  • Gepelde tomaten – 600 gr (in stukjes, in blik)
  • Tomatenconsentraat – 50gr
  • Room – 1,25 dl
  • Melk – 1,25 dl
  • Vetstof
  • Bloem – 2 tl
  • Droge witte wijn – 75 ml
  • Bouillon – 1 L (naar keuze)
  • Oregano (verse)
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout

Bereiding:35m

Keukengerei
Groentemes;
Kookpot;
Snijplank (groen);
Staafmixer;
Pollepel

Bereiding

  • Snijdt de uien, wortelen, tomaten (ontpit), paprika (ontpit) en aardappelen fijn.
  • Neem een kookpot en verhit een eetlepel boter of olijfolie.
  • Stoof de gesneden groenten op een hoog vuur en blus ze met witte wijn en laat deze nog een vijftal minuutjes sudderen.
  • Voeg de bouillon toe en laat het geheel een 20-tal minuten goed doorkoken.
  • Voeg de bloem toe en mix het geheel tot een gladde massa.
    • Indien u liever een iets dunnere soep heeft, laat de bloem dan achterwege.
  • Voeg de tomatenstukjes, het tomatenconsentraat, de room en melk toe en meng het geheel goed. Zet het vuur af.
    • Wanneer het concentraat niet goed oplost roer de soep dan met een klopper.
  • Proef en breng het geheel op smaak met peper, zout en oregano.

Serveren

  • Schep de soep in diepe borden (zie Variaties).

Variaties

Variatie op Tomatensuprême met stukjes:
Tomatensuprême Met Stukjes en Soepballetjes
Tomatensuprême Met Stukjes en Croutons

Ook Interessant

Rode paprika43
Tomaten-paprikasoep
Tomaten43
Tomatensoep Met Balletjes
Tomatenpuree43
Veloutésoep Carmen
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s