Dagelijkse Kost 4

Kookboek
Titel
Dagelijkse kost / 4
Auteur
Jeroen Meus
Uitgever
Van Halewijck
ISBN
9461311176
Aantal pagina’s

Verschijningsjaar
2012
Type
Paperback
Boek bestellen bij*

Het kookboek
Rechttoe rechtaan en een tikkeltje eigenwijs: dat is Jeroen Meus. In DAGELIJKSE KOST 4 schotelt Vlaanderens favoriete chef je opnieuw een bont gamma aan lekkernijen voor, van kaaskroketten als voorgerecht tot koffiemousse verkeerd als nagerecht. Stap voor stap dompelt hij je onder in een mix van alledaagse en ‘out of the box’ gerechten, met respect voor kookplezier, seizoenproducten en budgetvriendelijke prijzen. Deze maaltijden vergen geen Olympische prestatie: of het nu gaat om een feestelijk vispannetje, een smakelijke zuurkoolschotel of een verrukkelijke Brusselse wafel, iedereen kan ermee aan de slag. Een boek dus voor zowel keukenklunzen als keukenprins(ess)en.
In dit vierde boek van DAGELIJKSE KOST blijft Jeroen Meus trouw aan ‘supersimpel, superlekker’. Dat concept wordt door liefhebbers van een eerlijke en gezonde keuken nog steeds volop gesmaakt.
Snel op zoek naar een recept aan de hand van een van de hoofdingrediënten? Het register achteraan biedt een beknopt overzicht van de gerechten uit de vier boeken van DAGELIJKSE KOST.

* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com
Partner van bol.com (gif, 88x31)

Recensie
Dit kookboek is de derde uitgave die voortvloeit uit het gelijknamige televisieprogramma van de bekende Vlaamse televisiekok. Op een eenvoudige manier presenteert hij smaakvolle gerechten voor elke dag, vaak met verse, betaalbare (streek)producten. Het boek bevat meer dan tachtig recepten, waaronder enkele basisrecepten, soepen, salades, vis- en vleesgerechten, vegetarische bereidingen, pasta’s, zoetigheden, ‘oerklassieke’ gerechten en zelfs barbecue-recepten. Hoewel de auteur graag kiest voor klassieke recepten uit de Vlaamse keuken, vind je ook veel nieuwe, eigen creaties en recepten uit de mediterrane keuken. Veel van de recepten krijgen een korte inleiding met product- en achtergrondinformatie. Steeds een overzichtelijke ingredientenlijst, de bereidingstijd en hier en daar alternatieven en tips. De auteur toont in dit boek dat je met eenvoudige producten toch lekkere en fijne gerechten kunt maken. De vormgeving van het boek is aantrekkelijk en overzichtelijk met frisse, paginagrote kleurenfoto’s. Met een register dat ook verwijst naar recepten uit de twee voorgaande boeken. Tweekleurendruk met schreefloze letter.
Redactie Vlabin-VBC

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer kookboeken zijn te vinden op Kookboeken. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete kookboeken?

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s