Dagelijkse kost

Kookboek
Titel
Dagelijkse kost
Auteur
Jeroen Meus
Uitgever
Van Halewijck
ISBN
9461310420
Aantal pagina’s
92
Verschijningsjaar
2011
Type
Paperback
Boek bestellen bij*

Het kookboek
Koken is een plezier. Met respect voor de seizoenen en zonder zotte kosten kan iedereen ” van beginneling tot amateurkok ” elke dag een smakelijk gerecht op tafel zetten. Jeroens Dagelijkse kost inspireert elke dag honderdduizenden Vlaamse televisiekijkers om lekker te eten, zonder poespas. De chef heeft voor elk wat wils: van een snelle pastaschotel, over een culinaire verrassing, tot een Vlaamse klassieker of een snack.
Koken is geen competitie. Koken is authentiek en het zit de Vlaming ingebakken. En Jeroen weet ook dat niet iedereen altijd de tijd heeft om kant-en-klare producten links te laten liggen. Maar toch is het zijn missie om te bewijzen dat een zelfbereide maaltijd net dat ietsje meer heeft. Koken geeft voldoening, en koken is sociaal. Je doet het samen, of je krijgt op zijn minst respect en complimentjes van je tafelgenoten. Wat je zelf hebt klaargemaakt smaakt bovendien dubbel zo lekker, zeker als iemand je klaar en duidelijk vertelt hoe het moet.
Het eerste boek van dagelijkse kost bundelt een mooie mix van gerechten voor Jan en alleman. Makkelijk bereid, eenvoudig geserveerd, maar bovenal eerlijk en smaakvol. dagelijkse kost zorgt voor culinaire inspiratie van feestdag tot blauwe maandag.

* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com
Partner van bol.com (gif, 88x31)

Recensie
De auteur is is als televisiekok een begrip en een vaste waarde om mensen aan te zetten tot koken. Hij doet dit op een heel eenvoudige manier, zodat ook mensen zonder culinaire ervaring veel kunnen opsteken. Voor het programma ‘Dagelijkse kost’ creeerde hij elke dag een lekker, smaakvol gerecht met verse, betaalbare (streek)producten waarbij elke stap overzichtelijk uitgelegd werd. Het bevat bijna tachtig recepten, onderverdeeld in negen rubrieken waaronder recepten voor soepen, salades, vegetarische gerechten en zoetigheden. Veel recepten zijn Vlaamse klassiekers, maar er staan ook nieuwe eigen creaties en recepten uit de mediterrane keuken in. Sommige krijgen een korte inleiding met product- en achtergrondinformatie. Er is een overzichtelijke ingredientenlijst en voor moeilijk te vinden producten geeft hij alternatieven. Meus toont hier dat men met eenvoudige producten lekkere en fijne gerechten kan maken. De vormgeving van het boek is aantrekkelijk en overzichtelijk met moderne, bedoeld deels onscherpe, paginagrote foto’s. Kleine, schreefloze letter.
Redactie Vlabin-VBC

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer kookboeken zijn te vinden op Kookboeken. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete kookboeken?

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s