Het grote boek van de vergeten groenten

Kookboek

Titel

Het grote boek van de vergeten groenten
Auteur
J. Baptiste
Uitgever
Zuid-Nederlandse uitgeverij
ISBN
9024381630
Aantal pagina’s
144
Verschijningsjaar
2002
Type
Hardcover
Boek bestellen*

Het kookboek
Groenten van vroeger opnieuw ontdekken, zelf kweken en gebruiken in heerlijke gerechten! Weet u nog wat helianti is? Of postelein? En hoe smaakt een kastanjepompoen? De doorsnee groententuin van vandaag telt heel wat minder soorten dan een eeuw geleden. En dat is jammer, want vele van deze groenten kunnen een waardevolle aanvulling voor uw tuin of keuken vormen. In dit boek worden maar liefst 100 groenten uit vroegere tijden voorgesteld. Naast de herkomst en de eigenschappen van elke plant leest u hoe u ze het best kunt verbouwen en verzorgen. Verder staat beschreven op welke manier u deze groenten in gerechten kunt gebruiken en vindt u een aantal verrassende recepten waarvan u ongetwijfeld het water in de mond zult krijgen.

* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com
Partner van bol.com (gif, 88x31)

Recensie
Diegene die een abonnement heeft op de wekelijkse groente- en fruitpakketten van biodynamische kwekers vindt vaak een briefje in de doos, waarop bijzonderheden over een onbekend soort worden vermeld. Met dit prachtige boek worden die briefjes overbodig. Honderd soorten, alfabetisch op Nederlandse naam gerangschikt, worden uitvoerig besproken: herkomst, geschiedenis, teelt, adviezen en buitengewone originele recepten. Het gaat in dit boek voornamelijk om groenten, die zowat honderd jaar geleden werden gebruikt, meestal in hun wilde verschijningsvorm. Mooie kleurenfoto’s begeleiden de tekst; op sommige paginagrote foto’s zijn recepten afgedrukt, die als het ware op de foto getransplanteerd zijn, leuk idee, maar moeilijk leesbaar. De gebruikte letter heeft iets nostalgisch: wollig en krullerig. Handige adressenlijst achterin, evenals een register op plant en op recept. De Nederlandse bewerking en vertaling zijn van Peter Bauwens, een bekend groen(te)auteur. De uitgave is zeer verzorgd, met kleine foto’s in kaders van enkele oude groenten op de harde kaft.
NBD|Biblion recensie, A.M. Keyser-de Klerk

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer kookboeken zijn te vinden op Kookboeken. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete kookboeken?

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s