De Zilveren Lepel

Kookboek

Titel

De Zilveren Lepel
Redactie
Jantine Crezee
Uitgever
Van Dishoeck
ISBN
9047501128
Aantal pagina’s
1264
Verschijningsjaar
2008
Type
Hardcover
Boek bestellen*

Het kookboek
De Zilveren Lepel is de bijbel van de authentieke Italiaanse keuken. Het is al 50 jaar het best verkochte kookboek in Italie en bevat zowel de traditionele gerechten als ook menus van gevierde chef-koks. Nu voor het eerst in het Nederlands vertaald, is De Zilveren Lepel met 2.000 recepten een onmisbare klassieker voor iedereen die van goed eten houdt.

* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com
Partner van bol.com (gif, 88x31)

NBD|Biblion recensie
Wat zullen we eten? Met de ruim tweeduizend recepten uit dit Italiaanse kookboek uit 1950 behoort die verzuchting tot het verleden! Dit is de vertaling van de Engelse editie naar de 8e, herziene en uitgebreide druk uit 1997. Vooraf een gebruiksaanwijzing, een alfabetische lijst van kooktermen en opgave van keukengerei. De recepten staan per soort zoals sauzen, marinades en boters, groente, vlees en orgaanvlees, kaas enz. Elk hoofdstuk begint met een informatieve inleiding en ook korte informatie bij iedere soort groente, vis, vlees, wild, gebak enz. Bij ingredienten die hier moeiijk verkrijgbaar zijn, wordt een alternatief genoemd. Elk hoofdstuk heeft, heel overzichtelijk, een paginabalk met een eigen kleur. Tot slot menu’s van ruim twintig Italiaanse chefs uit de hele wereld. Dun papier, duidelijke paginering. Geillustreerd met kleurenfoto’s. Tot slot een receptenlijst per hoofdstuk en een alfabetisch trefwoorden/receptenregister. Een heel inspirerend, klassiek kookboek boordevol recepten dat, mede door de zeer vakkundige vertaling, heel bruikbaar is.
(NBD|Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk)

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer kookboeken zijn te vinden op Kookboeken. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete kookboeken?

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s