Lekkerissimo

lekkerissimoCuli roman

Titel

Lekkerissimo
Auteur
Frans van Munster
Onderwerp
Reizen
Genre
Novelle
Oorspronkelijke titel
Lekkerissimo (Nederlands)
Oorspronkelijk jaar van uitgave
2010
Nederlandse vertaling door
-
Verschijningsjaar
2010
Uitgever
Atlas-Contact
Type
Paperback
Aantal pagina’s
191
Verfilmd
Neen
Boek bestellen bij*

Koken en eten op het Zuid-Italiaanse platteland. Puglia is een van de laatste, nauwelijks door het toerisme ontdekte delen van Italië. Als daar binnenkort verandering in komt, heeft Frans van Munster dat op zijn geweten.

Het verhaal
Koken en eten op het Zuid-Italiaanse platteland Puglia is een van de laatste, nauwelijks door het toerisme ontdekte delen van Italië. Als daar binnenkort verandering in komt, heeft Frans van Munster dat op zijn geweten. Want wie Lekkerissimo leest, wil onmiddellijk afreizen naar de hak van de laars. Met eigen ogen de vismarkt in Bari zien, de grotten van Matera en de witte stad Ostuni. En natuurlijk de bijzondere bewoners ontmoeten: Pugliese boeren die hun eigen kaas en wijn maken, dorpelingen voor wie de dagen in het teken staan van koken en lekker eten. Hun avonturen én recepten worden in Lekkerissimo met veel liefde beschreven. Vijftien jaar geleden reisde Frans van Munster naar Zuid-Italië om te helpen bij de olijvenpluk. Hij raakte daar hij niet alleen verliefd op de prachtige, ruige natuur, maar ook op Anna. Samen bewonen ze een traditionele trullo (een soort iglo van stenen) en bewerken ze een olijfboomgaard. Frans leert van Anna hoe je gnocchi en ravioli maakt. En als Frans gevulde inktvisjes op tafel zet, vindt Anna die niet gewoon lekker, maar ‘lekkerissimo!’

* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com
Partner van bol.com (gif, 88x31)

Recensie
Vijftien jaar geleden ging de auteur naar Italie voor de olijvenpluk. Puglia en de Italiaanse Anna veroverden vervolgens zijn hart. In dit boekje lees je over zijn belevenissen op het Zuid-Italiaanse platteland, zijn culinaire ontdekkingen, de Puglianen en de charme van deze regio, in de ‘hak van de laars’ van Italie. Elk verhaal sluit hij af met een simpel maar puur Italiaans recept. De auteur en zijn zus Karin hebben een culinaire rubriek getiteld ‘Fratello e Sorella’ in het weekblad Vrij Nederland. Op de website http://www.lekkerissimo.com staat informatie over het huren of kopen van de trullo (een typisch Pugliese boerenwoning) van de auteur en zijn vrouw. De korte hoofdstukken zijn geillustreerd met bescheiden zwart-witfoto’s. Helaas ontbreekt een kaart van Puglia, een regio die nog niet bekend is bij iedere Italie-liefhebber.
M. van Schaik

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Culi Romans zijn te vinden op Culi Romans. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Culi Romans?

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s