Irish Jig Dessert – Met Kokosmakronen

“Klaar Voor Een Heerlijk Dessert!„

kokosmakronen43Dit Iers dessert, veel gegeten tijdens St. Patricks Day, bevat kokosmakronen met slagroom en whisky en smaakt echt heel goed. St. Patrick’s Day wordt gevierd met familie en de beste vrienden, lekker eten en lekkere dranken. Heerlijke maaltijden van aardappelsoep, corned beef (of Irish bacon) en kool, Ierse sodabrood, en groen bier zijn het hoogtepunt van de dag. Maar zodra de hoofdmaaltijd genuttigd is, zijn de gasten altijd klaar voor een heerlijke St. Patrick Day dessert.

KlassiekDessert6 personenIerlandWarm

Benodigdheden

  • Kokosmakronen – 250 gr
  • Slagroom – 5 dl (ijskoud – zie tip 1)
  • Bloemsuiker – 2 el (gezeefd)
  • Ierse Whisky – 2 el (zoals Irish Mist)
  • Vanille-extract – ½ tl (of wat vanillesuiker)

Keukengerei
Vork of keukenmachine;
Mengkom (zie tip 2);
Garde; Lepel

Bereiding

  • Zorg dat de room goed koud is, vooraleer je het gebruikt en laat het dan ook tot het moment van gebruik in de koelkast staan. Gebruik ook een koude mengkom om de slagroom in te kloppen (zet zo nodig op een koude plek of in de koelkast).
  • Plet of maal de koekjes fijn en zet opzij.
  • Doe de room in een koude mengkom en klop het zo snel mogelijk op met een garde (zie tip 3 – of keukenmachine) tot de room bijna stijf is.
  • Voeg suiker (zie tip 4 en 5), extract en whisky toe (zie tip 6) en klop verder op tot de room stijf genoeg is (zie tip 7).
  • Voeg ¾ van de koekjes aan de room toe.
  • Meng voorzichtig onder elkaar en verdeel het over dessertglazen.
  • Strooi de rest van de koekjes erboven op.

Serveren

  • Dien meteen op.

Tips

  1. Hoe kouder de room, hoe gemakkelijker je de room tot een stevige massa kan kloppen.
  2. Gebruik een niet te kleine mengkom, zodat genoeg lucht in de room kan geklopt worden. Ook verdubbelt het volume van de room.
  3. Als je een garde gebruikt, moet je snel slaan om veel lucht door de slagroom te kloppen. Dit vergt wel enige oefening en uithoudingsvermogen.
  4. Twee eetlepels bloemsuiker per 500 ml is voldoende (kokosmakronen bevatten al suiker), maar je kan natuurlijk zoeter gaan: het is een kwestie van smaak.
  5. De room wordt beter en luchtiger als de suiker pas tegen het eind wordt toegevoegd, in plaats vanaf het begin.
  6. Wanneer men vloeibare smaakmakers wilt gebruiken in slagroom, voeg je deze ook best op het laatst toe wanneer de room bijna stijf is.
  7. Slagroom is stijf genoeg als er zich lange, stabiele pieken vormen, wanneer je de garde eruit haalt. De room zal dan ook niet meer uit de kom druipen als je hem scheef of onderste boven houdt. Als men dan nog verder door klopt, wordt de room boterachtig en onsmakelijk. Te kort kloppen is ook niet goed: de slagroom zakt dan snel uit en de volle, romige smaak ontbreekt. Het zal in begin misschien wat oefenen kosten.

Drankadvies

  • /

iNFOeDGE

Meer info over
St. Patricks Day: Wiki/NL of Wiki/EN
St.Patricks Festival (Officiële website/EN)
Nog een paar websites
st-patricks-day.com
stpatricksday.com

Ook Interessant

panettone43
Hemelse Panettone Broodpudding
Two Poor Knights of Windsor43
The Poor Knights Of Windsor
nagerechten43
Trifle
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

One thought on “Irish Jig Dessert – Met Kokosmakronen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s