Brandy Alexander – Een Heerlijke Zoete Cocktail

“Zoete Cocktail Op Basis Van Brandewijn„

cocktailglas43Brandy Alexander is een zoete cocktail op basis van brandewijn die populair werd in de vroege 20e eeuw. Het is de perfecte after-dinner cocktail!
Het was vermoedelijk ontstaan ten tijde van het huwelijk van Prinses Mary (Victoria Alexandra Alice Mary), kroonprinses en Gravin van Harewood en Burggraaf Lascelles, in Londen (Verenigd Koninkrijk), in 1922.
De Brandy Alexander is gebaseerd op de “Alexander” cocktail die als basis gin heeft.
Het wordt soms verward met een drankje genaamd “Panama”, die gemaakt is met een lichte crème de cacao, in plaats van de donkere crème de cacao.

KlassiekCocktail1 persoonEngeland (London) │ Koud

Benodigdheden

  • Brandy – 3 cl (zoals Cognac, Armagnac, …)
  • Crème de Cacao 3 cl (donkere – zie tip 1)
  • Room - 3 cl (20 of 40% vetgehalte – zie tip 2)
  • Kaneelpoeder – ¼ tl (of versgeraspte nootmuskaat)
  • IJsblokjes

Bereiding:
Keukengerei
Cocktailshaker;
Barzeef;
Cocktailglas

Bereiding

  • Doe de Brandy, Crème de Cacao en room in shaker, die half gevuld is met ijsblokjes.
  • Ingrediënten een paar seconden krachtig door elkaar schudden tot een mooi smeuïg schuim.

Serveren

  • Zeef in een cocktailglas en bestrooi met kaneelpoeder of versgeraspt nootmuskaat.

Tips

  1. Crème de Cacao is een zoete likeur met de smaak van cacao en vaak een vleugje vanille. Er bestaat ook een kleurloze (witte) Crème de Cacao. Crème de Cacao is een cocktailingrediënt bij uitstek, maar het zal je ook aangenaam verrassen wanneer je het over roomijs schenkt.
  2. Men kan ook volle melk gebruiken.

Music

Brandy Alexander
by Feist

Variaties

Panama cocktail
vervang de donkere Crème de Cacao door lichte Crème de Cacao
Alexander cocktail
vervang de Brandy door Gin

iNFOeDGE

Meer info over
Victoria Alexandra Alice Mary: Wiki/NL of Wiki/EN

Ook Interessant

tumbler-glas43
Caipirinha
tumbler_glas43
Black Russian
cocktailglas43
White Christmas
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s