Champagne Cocktail – Elegantie En Klasse

“Deze Champagne Cocktail Is Een Grote Klassieker Met Elegantie En Klasse„

angostura43Het is de oudste Champagne cocktail welke voor het eerst werd geïntroduceerd in 1899 op de New York cocktail-competitie in de Metropolitan Hotel waar het ook de eerste prijs gewonnen heeft.
Deze cocktail was enorm populair onder de Hollywood-sterren in de jaren ’40 en ’50.  Het is misschien een bizarre combinatie van ingrediënten, maar je zal verrast worden door het resultaat: de smaak verandert van droog naar zoet. Deze cocktail is één van de gemakkelijkste cocktails die je kunt maken, het vereist geen gereedschap, dus waarom het niet eens proberen.
Verwen jezelf en je gasten met deze decadente cocktail op speciale gelegenheden, zoals met Kerst, Oud op Nieuw of een andere feestdag.

KlassiekCocktail1 persoonUSA (New York) │ Koud

Benodigdheden

  • Champagne (Piper-Heidsieck Brut, gekoeld – zie tip 1)
  • Cognac – 2 cl (Rémy Martin VSOP, gekoeld – zie tip 2 en 3)
  • Angostura bitters – 3 à 4 druppels (zie tip 4)
  • Witte of rietsuiker – 1 klein klontje (zie tip 5)
  • Citroen of Limoen (garnering – zie tip 6)

Bereiding:
Keukengerei
Flute;
Barlepel met
gedraaide steel

(optioneel)

Bereiding

  • Er wordt geen ijs gebruikt in deze cocktail, daarom moeten alle ingrediënten gekoeld zijn!
  • Schil met een citrustrekker/zesteur een zeste, een lange dunne schil van de citroen.
  • Leg het klontje suiker op een lepeltje en druppel er Angostura bitters over. Laat de bitters wat inwerken, zodat het klontje verzadigt wordt.
  • Leg het klontje in het Champagne-glas en giet er de Cognac over (zie tip 7).
  • Vul het glas, juist voor serveren, verder op met Champagne (zie tip 8 ).

Serveren

  • Garneer met de citroenzeste en serveer direct.

Tips

  1. Champagne kan vervangen worden door andere mousserende wijn, zoals Cava of Prosecco.
  2. Cognac kan vervangen worden door Brandy.
  3. Als je niet houdt van cognac of brandy of je wilt een lichtere cocktail, kan je deze altijd weg laten: het origineel recept bevatte zelfs geen cognac of brandy.
  4. Welke suiker maakt niet veel uit, zolang de suiker maar gemakkelijk oplost in koude bereidingen. Men kan zelfs gewoon kristal- of vloeibare suiker nemen.
  5. Angostura bitters is een drank die voor het eerst gemaakt werd in 1824 door Dr. J. Siegert als remedie tegen of verzachter van vermoeidheid en maagklachten. Angostura is gemaakt van meer dan 40 tropische kruiden en plantenextracten. De naam is afkomstig van de havenstad Ciudad Bolívar in Venezuela, die voorheen Angostura heette.
  6. De citroen dat dient als garnering (zeste), kan vervangen worden door een sinaasappel (zeste), een kleine aardbei of een maraschino kers.
  7. Daar we geen ijs gebruiken, moet je ervoor zorgen dat al de dranken gekoeld zijn.
  8. Om ervoor te zorgen dat bij het vullen van het glas met Champagne het glas niet overschuimt, plaats men een barlepel met gedraaide steel in het glas en giet met de mousserende wijn langs de steel in het glas: dit zorgt ervoor dat het glas niet overschuimt en ook dusdanig dat het bruis erin blijft.

Music

Champagne Life
by Ne-Yo
Le Champagne
by Trentemøller

iNFOeDGE

Meer info over
Angostura bitters (Wiki/EN)
Angostura bitters (Officiële website)

Ook Interessant

mimosa_bloem43
Mimosa
Zwarte bessen43
Kir Royal
poinsettia-43
Poinsettia
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s