Poinsettia – Perfecte Cocktail Voor Ontbijt Of Brunch

“Een Elegante Champagne Cocktail, Die De Kleur Heeft Van Een Kerstster„

poinsettia-43Poinsettia is een elegante champagne cocktail, die de kleur heeft van een Poinsettia, beter bekent als kerstster of kerstroos. Het is de perfecte cocktail voor een ontbijt of brunch tijdens feestdagen, en zeker tijdens de kerstdagen. Elke keer een groot succes (voor een alcoholvrije versie, zie Variaties).
Wist je dat 12 december uitgeroepen is tot ‘Nationale Poinsettia dag’. In 1825 ontdekte Joel Poinsett bij het stadje Taxco in Mexico als eerste een plant die later bekend werd als de kerstster. In het Engels is de plant sindsdien bekend als poinsettia. Poinsett overleed op 12 december (1851).

Wil je dit recept voor meer personen klaarmaken?
Dat kan: 1 fles mousserende wijn (7,5 dl) of 8 personen

KlassiekCold Cocktail1 persoonKoud

Benodigdheden

  • Mousserende wijn – 9 cl (gekoeld – zie tip 1)
  • Sinaasappellikeur – 1,5 cl (gekoeld – zie tip 2 en 3)
  • Veenbessensap – 6 cl (cranberrysap, gekoeld)

Keukengerei
Roerstaaf;
Flute

Bereiding

  • Giet het veenbessensap in een gekoeld champagne flute
  • Doe er de likeur (zie tip 4) bij.
  • Goed mengen met een roerstaaf.
  • Vul, juist voor serveren, het glas verder op met mousserende wijn (zie tip 4).

Serveren

  • Direct serveren.

Tips

  1. Mousserende wijn zoals Champagne/Frankrijk, Prosecco/Italië of Cava/Spanje.
  2. Sinaasappellikeur zoals Cointreau, Triple Sec of Grand Marnier.
  3. Kan ook met Vodka of met sinaasappellikeur en Vodka (2 x 1 cl)
  4. Daar we geen ijs gebruiken, moet je ervoor zorgen dat al de dranken gekoeld zijn.

Variaties

Pionsettia NA
Vervang de mousserende wijn door Ginger Ale frisdrank (van bijvoorbeeld Schweppes of Canada Dry) of alcoholvrije cider (van bijvoorbeeld Kidibul/Stassen) en laat de likeur weg.

Music

Poinsettia
by Andrew Hill

iNFOeDGE

Meer info over
Kerstster of kerstroos (Wiki/NL)
Joel Poinsett (Wiki/NL)
Taxco (Wiki/EN)

Ook Interessant

mimosa_bloem43
Mimosa
Kiss43
Midnight Kiss
angostura43
Champagne Cocktail
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s