Kip, Champignons En Champagne

champagne2-43

Hoofdgerecht4 personenWarm

Benodigdheden

  • Kipfilets – 300 gr
  • Parijse champignons – 250 gr
  • Gevogeltefond – 1 dl
  • Champagne of Chardonnay – 1 dl
  • Sjalotje – 1 st (fijngesnipperd)
  • Knoflook – 1 teentje (fijngehakt)
  • Kruidentuiltje (tijm, laurier en peterselie)
  • Spekblokjes – 100 gr (of pancetta of rauwe ham)
  • Sap van een ½ citroen
  • Room – 1 dl
  • Peterselie – 2 el (verse, fijngehakt)
  • Olijfolie en bakboter
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout

Bereiding:
Keukengerei
Braadpan met deksel;
Keukenpapier;
Officemes;
Bakpan;
Aluminiumfolie

Bereiding

  • Verhit wat olijfolie in een braadpan en fruit de sjalot en knoflook glazig.
  • Voeg de spekblokjes toe en bak deze licht krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Kruid de kipfilet met peper en zout (zie tip 1) en bak ze, in dezefde braadpan, rondom goudbruin aan in een beetje olijfolie.
  • Voeg sjalotje, knoflook en spek er terug aan toe.
  • Schenk de fond en Champagne (zie tip 2) bij in de braadpan en voeg er het kruidentuiltje toe.
  • Laat afgedekt ongeveer 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje of tot de kip mals en gaar is.
  • Wrijf de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes, vieren of hou ze heel als het kleine zijn.
  • Laat een bakpan zeer warm worden op een hoog vuur en giet er dan een scheut olijfolie in. Voeg een klontje boter toe als de olie heet is.
  • Doe de champignons in de pan en bak ze kort op een hevig vuur, af en toe omroeren. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Zodra de kip gaar is, legt men de kipfilets afgedekt onder aluminiumfolie opzij en houdt warm.
  • Voeg de gebakken champignons en room in de braadpan en laat dit nog 5 minuten verder sudderen tot de saus de gewenste dikte heeft (eventueel roux-korrels of een sausbinder gebruiken).
  • Verwijder het kruidentuiltje, proef de saus en breng verder op smaak brengen met citroensap, peper en zout.

Serveren

  • Verdeel de spekblokjes, champignons en saus over de borden en leg er de kip bovenop. Werk af met de peterselie en serveer.
  • Geef er gebakken krieltjes en een salade bij.

Tips

  1. Men kan het nog verder kruiden met paprika- of kippenkruiden.
  2. Men kan natuurlijk de fond weglaten en enkel Champagne nemen.

Drankadvies

  • Champagne of Chardonnay.

Variaties

Scampi, champignons en Champagne
laat de spekblokjes weg, en maak het verder af zoals hierboven beschreven, maar dan met scampi in plaats van kip en laat het geheel in totaal slechts 5 minuutjes sudderen. Serveer met stokbrood of lintpasta.

Ook Interessant

Dragon43
Kip Met Dragonsaus
Currypoeder43
Kipfilet Met Currysaus En Ananas
Pompoen43
Kip Met Pompoen
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s