Mai Tai – Eén Van Dè Bekendste Cocktail

“Niet De Originele Versie, Maar Komt Er Wel Kort Bij„

rock-candy-syrup43Dit is een echte klassieker en één van Dè bekendste cocktail. Er bestaan verschillende versies van deze cocktail en iedereen zegt dat hun Mai Tai de echte is, de originele. Zo zou Victor J. Bergeron, alias Trader Vic, (van het Trader Vic’s restaurant in Oakland, Californië) bijgedragen hebben aan het ontwikkelen van het oorspronkelijke Mai Tai recept van 1944. Maar er bestaat nog steeds een controversie over wie nu echt de Mai Tai uitgevonden heeft. Het gerucht gaat dat Trader Vic zou toegegeven hebben dat een jongen met de bijnaam ‘Don The Beachcomber‘ de Mai Tai meer dan een decennium eerder (1933) zou uitgevonden hebben…
Dit recept is niet de originele, daar anders één cocktail ongelooflijk duur zou zijn (de originele rum is peperduur), maar komt er wel kort bij! Maar wat wel met zekerheid kan gezegd worden, dat het een lekkere cocktail is en daar houden we het bij.

KlassiekCocktail1 persoonAmerikaKoudZomer

Benodigdheden

  • Witte Jamaicaanse rum – 4 cl (zie tip 1)
  • Bruine Jamaicaanse rum – 4 cl
  • Orange Curacao – 1,5 cl (zie tip 2)
  • Amandelsiroop – 1 cl (orgeat siroop – zie tip 3)
  • Rock Candy siroop – 0,5 à 1 cl (zie tip 4)
  • Limoensap – 2 cl (versgeperst – zie tip 5)
  • Limoenschijfje of partje
  • Munttakjes (verse)
  • Ijsblokjes

Keukengerei
Cocktailshaker;
Barzeef;
Longdrinkglas of whiskyglas;
Korte rietjes

Bereiding

  • Alles in een shaker doen samen met wat ijsblokjes.
  • Krachtig shaken/schudden.
  • Door een zeef in een longdrinkglas of whiskyglas gieten.
  • Wat ijsblokjes stuk slagen en cocktail aanvullen met deze ijsblokjes.

Serveren

  • Garneer met een schijfje limoen op de rand van het glas en duw een paar munttakjes tussen de ijsblokjes (ze moeten nog wel boven de cocktail uitsteken).
  • Serveer met een kort rietje.

Tips

  1. Wil je deze cocktail zo origineel mogelijk maken, neem dan de ’10 cane’ Trinidad rum en de ‘Wray & Nephew’ Jamaicaanse rum. Het staat je natuurlijk vrij om rum te nemen naar eigen smaak.
  2. Men kan de Orange Curacao vervangen door Triple Sec, Cointreau, Grand Marnier of een ander sinaasappellikeur.
  3. Amandelsiroop kan men vervangen door Amaretto, Creme de almond of ander amandellikeur: de smaak is dan niet hetzelfde, maar toch lekker.
  4. Rock Candy siroop is een zoetere, dikkere versie van de gewone suikersiroop: het wordt gemaakt met 3 delen suiker en 1 deel water dat men aan de kook brengt, vervolgens gedurende 5 minuten op een zacht vuurtje verder laat sudderen. Verwijder van het vuur, laat afkoelen en men heeft Rock Candy siroop.
  5. In een Mai Tai cocktail gebruikt men enkel en alleen limoensap, geen ander sap zoals sinaasappel-, ananassap,… NEEN, gebruik limoensap!

iNFOeDGE

Meer info over
Trader Vic’s (Wiki/EN)
Trader Vic’s restaurant (Officiële website)
Don The Beachcomber (Wiki/EN)
Don The Beachcomber bar (Officiële website)
Hawaii Beachcomber (‘Don the Beachcomber story’ website)

Ook Interessant

hurricane-cocktail-glas43
Chi Chi
viva_cuba_libre43
Cuba Libre
yerba-buena43
Mojito
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s