Café Francais – Koffie Met Cognac

“Café Francais„

mok-glas43Espresso met Cognac
Een goede ‘special coffee’ dien je altijd heet op, enigszins gezoet en met een duidelijke scheiding tussen slagroom en koffie (de – niet stijfgeklopte, maar slechts half opgeklopte – slagroom mag niet mengen voor opdienen).

KlassiekSpecial Coffee1 persoonFrankrijkWarm

Benodigdheden

  • Espresso – 1,5 dl (sterke koffie)
  • Cognac – 5 cl
  • Lichtbruine suiker – 1 el
  • Slagroom - 5 cl (half opgeklopt)
  • Cacaopoeder (optioneel)

Bereiding:
Keukengerei
Steelpannetje;
Glas, tas of mok
(hittebestendig);
Eetlepel

Bereiding

  • Warm de Cognac op in en pannetje.
  • Voeg suiker naar smaak toe en laat smelten in de Cognac.
  • Vul een glas, tas of mok op met de sterke koffie en de (opgewarmde) zoete Cognac.
  • Giet voorzichtig met de bolle kant van een lepel de room bovenop de koffie (de room moet dus bovenop de koffie blijven liggen. Niet roeren!).

Serveren

  • Strooi eventueel wat cacaopoeder over de room en serveer.

Ook Interessant

coffee-glas43
Café Normand
coffee-glas43
Café Parisien
coffee-glas43
Café Liégeois
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s