Steak Sarnie – Broodje Steak, The Best

“Let’s Sandwich!„

ciabatta43Sarnie is een Engels woord en betekend niet meer dan Sandwich, broodje.
Dit broodje is zowel lekker als hoofdmaaltijd en als een snelle lunch (zie ook Variaties). De sleutel, zoals bij elk goed recept, zijn de ingrediënten … en vooral de biefstuk. Neem het beste wat je kunt vinden en je zult niet teleurgesteld worden met dit voldoening gevend lekker broodje.
De allereerste sandwich werd voor het eerst in 1762 gesmeerd en dit in het Engelse stadje “Sandwich“. Welk beleg er toen werd gebruikt is niet gekend.

KlassiekLunch4 personenEngelandWarm

Benodigdheden

  • Ciabattabrood – 1 st (zie tip 1)
  • Biefstuk – 4 st (van 125 gr elk)
  • Rozemarijn – 4 el (verse blaadjes)
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Mosterd – 2 à 4 el (zie tip 2)
  • Sla (zie tip 3)
  • Ui – 1 st (in ringen)
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout

Keukengerei
Bakpannen;
Vleeshamer of
deegroller (optioneel);
Plasticfolie;
Broodmes;
Snijplank (wit)

Bereiding

  • Leg de ciabatta een paar minuutjes in een op 100°C voorverwarmde oven om op te warmen.
  • Verhit olie in een pan, voeg de uiringen toe en bak ze goudbruin (karameliseren).
  • Sla de lapjes indien nodig nog wat platter met een vleeshamer of deegroller: leg hiervoor de lapjes tussen plasticfolie en sla plat tot ongeveer 1 cm dik.
  • Kruid met peper, zout en rozemarijnblaadjes en smeer ze vervolgens in met een beetje olijfolie extra-vierge en wat citroensap.
  • Doe ze in een zeer hete pan en schroei ze snel aan beide kanten dicht.
  • Laat verder naar eigen wens gaar bakken (blue, saignant, a point of biencuit) op medium vuur(zie tip 4).
  • Laat even op een bord rusten terwijl men de ciabatta in de lengte doormidden snijdt.
  • Besprenkel de binnenkant van de ciabatta met olijfolie extra-vierge en besmeer met een dun laagje mosterd.
  • Leg de steaks, wat sla en de gebakken ui op één helft van het broodje (zie tip 5 en 6).
  • Leg er de tweede helft bovenop en druk stevig op elkaar.

Serveren

  • Serveer met een gemengde salade of beter nog een Coleslaw. Smullen maar!

Tips

  1. Of baguette, focaccia of dikke sneden vers brood.
  2. Naar eigen smaak: Dijon-, graan- of milde mosterd.
  3. Sla naar eigen voorkeur, zoals waterkers, tuinkers, veldsla, jonge spinazie, rucola, kropsla of ijsbergsla,…
  4. Leg er eventueel nog een sneetje kaas op en laat even smelten.
  5. Men kan er nog wat tomatenketchup over lepelen.
  6. Men kan er wat stukje blauwe kaas of sneetjes Mozzarella bijdoen, alsook sneetjes tomaat.

Drankadvies

  • /

Variaties

Bacon Sarnie
(met gebakken spek en champignons)
Sausage Sarnie
(met gebakken worstjes)
Pasta Sarnie
(met pasta en tomatensaus)
Bacon And Eggs Sarnie
(met gebakken spek en roerei)

Ook Interessant

hamburger_broodjes43
Chickenburger
casinobrood43
Club Sandwich
pistolet43
Vlaamse Hamburger
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s