Messinaroom – Lekker, Licht En Gezond Dessertje

“Vergeten Dessert„

Platte kaas43Een lekker, licht en gezond, maar vergeten dessert dat niet alleen ideaal is in de zomer, maar ook de rest van het jaar, zolang men smaakvol seizoensfruit gebruikt. Vanwaar dat de naam ‘Messina’ komt, moet ik je schuldig blijven? Misschien kan een lezer de achtergrond ervan onthullen?
Wat wel geweten is, dat het een eenvoudig te maken dessert op basis van platte kaas is.

KlassiekNagerecht4 personenKoud

Benodigdheden

  • Platte kaas – 500 gr (kwark: mager, halfvet of vol – zie tip 1)
  • Eieren – 2 st (kraakvers)
  • Bloem- of griessuiker – 100 à 150 gr (of zoetstof)
  • Vanillesuiker – 2 zakjes
  • Fruit – 500 gr (vers of uit blik en in stukjes – zie tip 2 en 3)

Bereiding:
Keukengerei
Mengkommen;
Garde;
Roerlepel;
Spatel;
4 à 8 schaaltjes of
glaasjes;
Opscheplepel;
Plasticfolie

Bereiding

  • Eieren splitsen in eigeel en eiwit. Eiwit in een vetvrije kom tot sneeuw kloppen.
  • Het eigeel, vanille- en bloem- of griessuiker (hoeveelheid suiker is volgens eigen smaak) in een andere kom doen en met een garde tot een witte massa (ruban) kloppen.
  • Voeg de platte kaas toe en roer het geheel op tot een homogeen mengsel.
  • Spatel het stijfgeklopt eiwit voorzichtig onder het kaasmengsel.
  • De helft van het fruit in schaaltjes of glaasjes scheppen.
  • Giet daarover de helft van het kaasmengsel, daarop de rest van het fruit en eindigen met een laag van het kaasmengsel.
  • Dek af met plasticfolie en laat een paar uur opstijven in de koelkast, alvorens op te dienen.

Serveren

  • Serveer koud (zie tip 4).
  • Ook lekker op een Brusselse wafel.

Tips

  1. Men kan ook platte kaas en room nemen, met een verhouding volgens eigen voorkeur. De room sla je wel half tot volledig op met een beetje bloemsuiker en roer je onder de kaasmassa, vooraleer je het stijfgeklopt eiwit er gaat onder roeren. Men kan het dessert ook eindigen met een laagje stijfgeslagen room.
  2. Vers fruit zoals aardbeien, banaan, kiwi, frambozen, rode bessen, appel, peren, mandarijntjes, ananas, sinaasappelen,…
  3. Wanneer men fruit uit blik gebruikt (ananas, perziken, kersen, abrikozen, gemengd,…in eigen nat of in siroop), laat deze dan goed uitlekken.
  4. Voeg er likeur (naargelang het gebruikte fruit of eigen voorkeur) aan toe en men heeft ‘Vilmorin’ kaas.

Drankadvies

  • /

Ook Interessant

Eigeel43
Sabayon
slagroom43
Panna Cotta
melk-chocolade43
Chocomousse
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

2 thoughts on “Messinaroom – Lekker, Licht En Gezond Dessertje

  1. Heb vandaag messinaroom gemaakt volgens uw recept, ge kunt er misschien mee lachen, maar ik kende dit niet. We hebben er van genoten en zal zeker en vast nog gemaakt worden. Bedankt voor het recept.

    • Benny,

      Dit zijn zo van die verloren gegaan of vergeten gerechtjes! Vergeet niet te vertrekken van kraakverse eieren!!
      Als je zelf zo’n vergeten gerechtje mocht hebben, of eentje van (over)grootmoeder die hier ook thuis hoort, stuur het dan door per mail.

      groetjes
      “Een Kwestie Van Smaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s