Perentaart – Met Sappige Handperen

“Peren met zacht, sappig vruchtvlees„

peren43Peren kunnen onderverdeeld worden in handperen (met zacht, sappig vruchtvlees) en stoofperen (uit de hand gegeten niet erg smakelijk zijn, maar na een tijdje stoven heerlijk). Van de vele handperenrassen zijn de Conférence, Doyenne du Comice, Beurré Hardy, Triomphe de Vienne en de Durondeau de bekendste.

Nagerecht4 personenBelgiëKoud │ Ingezonden door Els

Benodigdheden

  • Handperen – 3 st (rijpe)
  • Griessuiker – 125 gr
  • Tarwebloem – 125 gr
  • Echte boter – 65 gr
  • Eieren – 2 st (kraakvers)
  • Bakpoeder – ½ pakje
  • Kaneelpoeder

Bereiding:
Keukengerei
Officemes;
Appelboor;
Mengkom;
Garde;
Springvorm Ø 24 cm

Bereiding

  • Schil de peren, snij ze doormidden en verwijder de klokhuizen.
  • Meng de eieren en suiker (zie tip 1) met een garde tot een gladde luchtige massa.
  • Voeg de zachte boter toe en dan, beetje bij beetje, de bloem, bakpoeder en kaneel (hoeveelheid kaneel naar eigen smaak).
  • Beboter een hoge springvorm en giet het deeg erin.
  • Schik de peren boven op het deeg met de ronde kant naar boven. Bestrooi met een beetje suiker.
  • Bak gedurende 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Haal uit de oven, laat even afkoelen, haal uit de springvorm en laat verder afkoelen.

Serveren

  • Versnijd in parten en serveer.

Tips

  1. Heeft men graag vanillesmaak, voeg er dan 1 à 2 zakjes vanillesuiker onder en gebruik iets minder griessuiker.

Drankadvies

  • /

Ook Interessant

avocado43
Avocadotaart
witte-rijst43
Rijsttaart
Pecannoten43
Notentaart
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

2 thoughts on “Perentaart – Met Sappige Handperen

  1. In de bereiding wordt de toevoeging van de bloem vergeten, een onervaren kok heeft het recept gemaakt zonder de bloem. Moest weer overnieuw beginnen en had opeens een schaaltje met bloem over….

  2. Sorry, was niet de bedoeling. Check nochtans de recepten een paar keer vooraleer ze op het web te zetten. Heb het in de bereidingswijze genoteerd, zodat er geen missing meer kan gebeuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s