Kwark Met Ananas – Lekker Eenvoudig

Platte kaas43Een lekker dessert en zeer eenvoudig om te maken.

Nagerecht4 personenBelgiëKoud

Benodigdheden

  • Platte kaas/kwark, volle – 500 gr (zie tip 1)
  • Griessuiker – 4 volle el (zie tip 2)
  • Eieren – 2 st (kraakvers)
  • Vanillesuiker – 4 pakjes
  • Ananasstukjes (zie tip 3)

Bereiding:
Keukengerei
Mengkommen;
Garde;
Roerlepel;
Spatel

Bereiding

  • Eieren splitsen in eigeel en eiwit. Eiwit in een vetvrije kom tot sneeuw kloppen.
  • Meng de suiker en het eigeel in een ander kom en klop dit mengsel tot een gladde witte crème.
  • Voeg vervolgens de platte kaas, vanillesuiker en ananasstukjes (naar eigen smaak) toe en meng goed om met een lepel.
  • Als laatste de sneeuw er voorzichtig onder scheppen.

Serveren

  • Serveer koud.

Tips

  1. Men kan dit natuurlijk ook maken met halfvolle of magere kaas, zelfs met yoghurt.
  2. Variatie op suiker:
    • De suiker kan naar eigen smaak iets meer of iets minder zijn, proeven is de boodschap.
    • Ook kan het bereidt worden men zoetstof, zoals Candarel (poeder) of Natrena (vloeibaar).
  3. Variatie op ananas:
    • Men kan hier verse ananas voor nemen of uit blik en uitgelekt: in eigen sap of in siroop.
    • Andere soorten fruit, zoals banaan, kiwi, frambozen, rode bessen, appel, peren, mandarijntjes, fruitmacedoine,.. zijn allemaal mogelijkheden.

Drankadvies

  • /

Ook Interessant

pinda-43
Peanut Brittle
Pastizz43
Pastizzi
Pompoenpitten43
Geroosterde Pompoenpitten
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s