Kip In Bisque-de-Homardsaus

Kip-Haan43kreeft43Ja, kip en kreeft gaan zeker samen, al is het dan in dit recept “maar” kreeftensaus.
Ik zal nog meer zeggen, het is ongelooflijk lekker en feestelijk. Dit is een “Surf & Turf” gerecht.

Hoofdgerecht4 personenWarm

Benodigdheden

  • Kip – 4 halve filets (in blokjes)
  • Bisque de Homard – 1 blik (kreeftensoep – zie tip 1)
  • Droge witte wijn – 1 dl
  • Grijze garnalen – 100 gr (gepeld)
  • Room – 1 dl
  • Echte boter
  • Olie
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout

Keukengerei
Bakpan;
Roerlepel

Bereiding

  • Kruid de kipblokjes met peper en zout.
  • Verhit wat boter en olie in een pan, voeg kipblokjes toe en bak ze snel rondom goudbruin.
  • Blik Bisque de Homard openen en inhoud aan de kipblokjes toevoegen, alsook de wijn.
  • Het geheel aan de kook brengen en vervolgens op een zacht vuurtje 15 minuten laten sudderen of tot de kip mals en gaar is.
  • Room onder roeren en laten inkoken tot gewenste sausdikte of binden met een sausbinder.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de garnalen toe en roer het geheel nog even om.

Serveren

  • Serveer met rijst, pasta of stokbrood

Tips

  1. Neem wel Bisque de Homard van zeer goede tot uitstekende kwaliteit.

Drankadvies

  • /

Ook Interessant

jambalaya43
Jambalaya
ansjovis43
Vitello Tonnato
surfenturf43
Surf & Turf Gerechten
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

One thought on “Kip In Bisque-de-Homardsaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s