Gefrituurde Kippenvleugeltjes – Super Lekker à Volonté

“Gefrituurde Kippenvleugels Maken Is Kinderspel En Vergt Weinig Inspanning„

bucket_of_chicken_wings43Deep Fried Chicken Wings
Gefrituurde kippenvleugels is een Amerikaanse populaire snack waar je het hele jaar door van kunt genieten, ongeacht het seizoen. In Amerika is het meer dan een snelle en lekkere traktatie, ze zijn een noodzaak bij de borrel, het middelpunt van vele familie diners. De meest bekende vleugeltjes zijn de Buffalo chicken wings, eenvoudigweg aangeduid als “wings”of “chicken wings” ontstaan in Buffalo, NY in de Anchor Bar in 1964. Buffalo chicken wings zijn de beste kippenvleugels van de wereld, toch volgens de Buffalonians, en de beste manier om ze te eten is in ‘a bucket’, boordevol dan wel. Verder hebben we ook nog de gekende kippenvleugeltjes van KFC, Kentucky fried chicken (een fastfoodketen).
Ik weet zeker dat door de gedachte aan gefrituurde kippenvleugeltjes het water je in de mond zal staan. Het maken van gefrituurde kippenvleugels is kinderspel en vergt weinig inspanning. Dus, gewoon mouwen opstropen, begin te frituren en geniet ervan.
Er bestaan vele varianten, al dan niet gemarineerd. Dit is een eenvoudig, niet gemarineerd recept.

KlassiekHartige Snacks4 personenAmerikaWarmkoud

Benodigdheden

  • Kippenvleugels – 1 kg
  • Tarwebloem
  • Eieren – 2 st (kraakvers)
  • Paneermeel (of broodkruim)
  • Frituurolie
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout

Bereiding:
Keukengerei
Mengkom;
Twee borden;
Frituurpan;
Keukenpapier

Bereiding

  • Klop de eieren in een kom met een beetje water los.
  • Doe vervolgens bloem (zie tip 1) en paneermeel (zie tip 2) apart in een diep bord.
  • Verhit de olie in een frituurpan op tot 180°C (zie tip 3).
  • Kruid de vleugels met peper en zout.
  • Haal de vleugeltjes één voor één door de bloem, daarna door het eimengsel en tot slot door het paneermeel. Controleer of ze volledig omhuld zijn door het paneermeel en druk vervolgens het paneermeel met de handpalmen goed aan.
  • Doe zoveel vleugeltjes in de frituurmand dat ze elkaar niet raken.
  • Frituur de gepaneerde vleugeltjes in ongeveer 8 à 10 minuten gaar en goudbruin (frituurtijd is afhankelijk van de grote en dikte van de kipdelen). Keer de kip regelmatig om.
  • Haal ze uit de olie en laat goed uitlekken op keukenpapier.

Serveren

  • Serveer deze hete krokante kippenvleugeltjes eventueel met tomatenketchup, een pittige honingsaus (zie tip 4) of je favoriete dressing/saus.

Tips

  1. Men kan de bloem eventueel op smaak brengen door er paprikapoeder en/of currypoeder onder te mengen en als het iets pittiger mag zijn met chilipoeder en/of cayennepeper of specerijen naar eigen smaak.
  2. Broodkruim eventueel vermengen met tijm, peterselie of Italiaanse kruidenmengeling.
  3. Men kan dit ook bakken in de oven: schik de vleugeltjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en zet gedurende 10 min in een op 180°c voorverwarmde oven. Vleugeltjes omdraaien en nog 10 minuten laten bakken. De ovengrill opzetten en ze nog eventjes verder krokant en crispy laten bakken (blijf er wel bij dat het paneermeel niet aanbrandt).
  4. Pittige honingsaus: meng 2 dl honing met 1 à 2 tl zoete chilisaus in een pannetje en warm op. Overgiet de vleugeltjes met deze overheerlijke saus.

Drankadvies

  • /

iNFOeDGE

Meer info over
Buffalo chicken wings (Wiki/EN)
KFC (Wiki/EN)
KFC (Officiel wesite KFC Nederland)

Ook Interessant

piment-d'espelette-poeder43
Albóndigas
Aardappelen_43
Patatas Bravas
sneetjes brood43
Klassieke Bruschetta
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s