Pastasalade Met Kip, Appel En Currymayonaise

Kip-Haan43Pastaslaatje met kip, appel en kerriemayonaise.

Maaltijdsalade4 personenKoud

Benodigdheden

  • CURRY- of KERRIEMAYONAISE
  • Mayonaise – 2,5 dl (zie tip 1)
  • Currypoeder – 1 à 2 el
  • SALADE
  • Korte pasta – 400 gr (zie tip 2)
  • Kip – 4 halve filets (in blokjes)
  • Appels – 2 zure (zoals Granny Smith – zie tip 3)
  • Citroensap
  • Peterselie en bieslook – 2 el (verse, fijngehakt)
  • Olijfolie
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout

Keukengerei
Kookpot;
Vergiet;
Bakpan;
Bord;
Mengkom;
Roerlepel;
Officemes;
Snijplank (groen)

Bereiding

  • Kook de pasta beetgaar in ruim licht gezouten water, al dan niet met een scheutje olijfolie.
  • Giet de pasta af, laat uitlekken en afkoelen in een vergiet.
  • Verhit wat olijfolie in een pan, doe de kipblokjes erin en braad ze in 10 à 15 minuten (naargelang de grote van de blokjes) gaar en goudbruin (zie tip 4). Laat afkoelen op een bord.
  • Meng in een kom de mayonaise met het currypoeder. Proef de curry-mayonaise en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Besprenkel met wat citroensap (om verkleuring van de appel tegen te gaan).
  • Doe de appelblokjes, kipblokjes, peterselie, bieslook, pasta en currymayonaise in een kom en meng alles goed onder elkaar.
  • Plaats de salade even in de koelkast, daar deze gekoeld (niet ijskoud) moet geserveerd worden.

Serveren

  • Verdeel de pastasalade over de borden, strooi er eventueel nog wat peterselie en/of bieslook over en serveer.

Tips

  1. Men kan de mayonaise zelf maken of kant-en-klare nemen: aan jou de keus, maar mayonaise zelf maken is zo gebeurd. Vind je gewone mayonaise te vettig, neem dan gerust light mayonaise (van bv 30% vet).
  2. Korte pasta, zoals gebroken macaroni, farfalle, fusilli.
  3. Variatie op appels:
    • Men kan de appels vervangen of aanvullen met ananasblokjes (verse of uit blik, maar dan in eigen nat).
    • Vervang de appels door ijsbergsla, tomaat en geroosterde pijnboompitten.
  4. Hou je niet van bakken en/of olijfolie, kook ze dan gaar in kippenbouillon.

Drankadvies

  • /

Ook Interessant

Saladebestek43
Salade ‘Portie Gemengd’
Halve perzikken43
Perzik Met Tonijn
Huzaren43
Huzarensalade
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s