Margarita – Hoofdingrediënt Tequila

“All I Want Is A Margarita … Or Two … Or Three!„

margaritaglas43Margarita, met hoofdingrediënt Tequila, is een populaire cocktail en dit over heel de wereld. Wie deze cocktail heeft uitgevonden is niet echt geweten, er zijn verschillende personen die claimen dat ze de bedenker zijn (o.a. Carlos Herrera, Margaret Sames, Enrique Bastate Gutierrez, Francisco Morales, …). Wat wel geweten is, dat de Margarita de beschaafdere versie van de Tequila-shot is, welke de traditionele manier is om tequila te drinken: doe wat zout op de rug van uw hand, lik het op, vervolgens een shot tequila achterover slagen en daarna op een partje limoen zuigen: Yes………….. (wordt de ‘Tequila Straight’ genoemd)
Maar ditmaal houden we het dus verfijnd met de Margarita. Er bestaan ook enkele varianten (euh, meer dan enkele zelfs) op de klassieke Margarita (zie Variaties).

KlassiekCocktail1 persoonMexicoKoud

Benodigdheden

  • Tequila, witte – 4,5 cl
  • Triple Sec – 2,5 cl (zie tip 1)
  • Limoensap – 2 cl (versgeperst)
  • IJsblokjes
  • Zeezout, fijn

Keukengerei
Margarita Glas;
Bordje;
Cocktailshaker;
Barzeef;
Kleine bolzeef

Bereiding

  • Wrijf met een limoenpartje over de rand van een Margarita glas, liefst ijsgekoeld glas.
  • Doe wat fijn zeezout op een bordje en doop de rand van het glas erin, zodat je een mooi zoutrandje krijgt (zorg wel dat er niet teveel zout aan de binnenkant van het glas bevindt, anders wordt de cocktail te zoutig).
  • Vul de shaker met ijsblokjes, giet er de Tequila (zie tip 2), Triple Sec en het limoensap (zie tip 3) over en shaker even krachtig schudden.

Serveren

  • Schenk de cocktail door de barzeef en de kleine bolzeef in het Margarita glas met het zoutrandje.
  • Garneer eventueel met een schijfje limoen op de rand van het glas.

Tips

  1. Triple Sec kan vervangen worden door een ander sinaasappellikeur, zoals Cointreau of Grand Marnier.
  2. De basis van de cocktail bestaat uit tequila, Triple Sec en limoensap. De verhouding van deze ingrediënten is 7/4/3 (volgens IBA). Maar over deze verhouding kan je natuurlijk steggelen, want sommigen houden het liever iets frisser met de verhouding 7/3/4, 3/2/1, 2/1/2 + 1 deel suikerwater, of … Wat is jouw lekkerste margarita-cocktail-verhouding?
  3. Men kan eventueel om de cocktail wat zoeter te maken 1 cl suikerwater toevoegen.

Music

Marguerita Time
by Status Quo

Variaties

Classic Margarita
bovenstaand recept
Frozen Margarita
bovenstaand recept, maar gebruik 4,5cl tequila, 1,5 cl Triple Sec, 3 cl vers limoensap en 1 cl suikerwater. Bereiden volgens bovenstaand recept.
Blue Margarita
met Blue Curaçao
Orange Margarita
met sinaasappelsap en Cointreau
Royal Margarita
met Grand Marnier
Strawberry Margarita
met verse aardbeien en aardbeienlikeur
Kiwi Margarita
met verse kiwi en kiwilikeur
en nog veel, veel, veel meer …

Ook Interessant

cocktailglas43
Klassieke Martini
Poinsettia43
Poinsettia
cocktailglas43
Negroni
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s