Curry Mayonaise – Kerrie Mayonaise

“Homemade„

Currypoeder43Maak je kip-curry salade vers met zelfgemaakt curry mayonaise, gebakken of gekookte kipfilet (restjes van gisteren misschien) en wat verse ananasblokjes. En dan kun je zelf bepalen of het zachte dan wel scherpe kip-curry mag zijn.

KlassiekBijgerecht4 personenBelgiëKoud

Benodigdheden

  • Mayonaise – 2,5 dl
  • Currypoeder of -pasta – 1 à 2 el
  • Peterselie en bieslook (beide verse en fijngehakt – optioneel)

Keukengerei
Mengkom;
Roerlepel

Bereiding

  • Men kan de mayonaise zelf maken of kant-en-klare nemen: aan jou de keus, maar mayonaise zelf maken is zo gebeurd.
  • Meng de mayonaise met het currypoeder en voeg eventueel wat peterselie en/of bieslook toe.
  • Proef de curry mayonaise en breng verder op smaak met peper, zout en/of currypoeder .

Serveren

  • Lekker bij een kipkroketje, kipdrumsticks of kipsaté, een gemengd slaatje en wat frietjes.

Variaties

Kip-curry salade: kipblokjes, ananasblokjes en curry mayonaise
(alles lekker onder elkaar mengen)
Pitabroodje met gerookte makreel, sla, tomaat en uiringen en curry mayonaise
BLTC-sandwich: sandwich, stokbrood, Italiaanse bol, geroosterde boterhammen of hamburgerbroodje (kies maar uit) met spek, sla, tomaat, gerookte kip, ei (eventueel nog een plakje cheddar) en curry mayonaise
Slaatje met gebakken of gerookte kipblokjes, sla, tomaat, croutons, geroosterde pijnboompitten, eventueel wat ananasblokjes en curry mayonaise
Salade met gerookte kip, appel en curry mayonaise
Baguette of stokbrood met gerookte kip, sla, tomaat, komkommer, ananas en curry mayonaise
Hamburgerbroodje met een gebakken hamburger, een plakje kaas, wat sla, tomaat en komkommer en curry mayonaise
Gebakken scampi’s met curry mayonaise
Coleslaw met curry mayonaise, in plaats van een dressing
Rijstsalade met kipblokjes, bleekselderplakjes, appelstukjes, madarijntjes en curry mayonaise
Vega-broodje: stokbrood, sla, komkommer, tomaat, ananas, ei, plakje kaas (cheddar, oude kaas of kaas naar voorkeur) en curry mayonaise

Ook Interessant

olijfolie43
Mayonaise
Kappertjes43
Remouladesaus
griekse-yoghurt43
Tzatziki
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s