Vanillepudding Met Petit Beurre

“Een Gerecht Dat Eeuwig Zal Blijven Scoren„

petit_beurre_koekjes43Welk kind lust geen vanillepudding of straffer nog, wie lust geen Petit Beurre koekjes.
Dus de combinatie van de twee is sowieso geslaagd. En daar de meeste mannen ook kinderen zijn, kan je deze er ook mee rustig houden (maar giet dan wel wat likeur, naar zijn voorkeur, over de koekjes). Twee vliegen in één klap, wat wil je nog meer.

KlassiekDessert4 personenBelgiëKoud

Benodigdheden

  • Petit Beurre koekjes – 1 pak (+/- 20 stuks)
  • Vanillesuiker – 1 zakje
  • Vanillepuddingpoeder – 50 gr
  • Melk – 6 dl
  • Room – 1,5 dl
  • Kristalsuiker – 70 gr
  • Bruine suiker (of chocoladehagelslag – optioneel)

Bereiding:
Keukengerei
Klein mengkommetje;
Garde;
Kookpot of steelpan;
Roerlepel;
Grote schaal
of vier kommetjes

Bereiding

  • Doe 1 dl melk in een kommetje. Meng hierin het puddingpoeder met een garde, totdat er geen klontertjes overblijven.
  • Giet de rest van de melk in een kookpot of steelpan, voeg suiker, vanillesuiker en room toe en breng aan de kook: regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.
  • Neem de pan van het vuur en giet er, onder voortdurend roeren, het mengsel van melk en poeder in. Zet de kookpot terug op het vuur en laat tenslotte de bereiding nog 2 minuten doorkoken, terwijl men blijft roeren.
  • Schik de Petit Beurre koekjes dakpansgewijs naast elkaar in één grote schaal of vier apart kommetjes en overgiet met de warme pudding (zie tip 1).

Serveren

  • Eet de pudding warm of laat het afkoelen (zie tip 2) en serveer koud.
  • Bestrooi eventueel nog met wat bruine suiker of chocoladehagelslag.
  • Lekker met een mok zelfgemaakte chocolademelk.

Tips

  1. Men kan ook eerst een laagje pudding in de schaal of kommetjes gieten, dan er de koekjes opleggen en vervolgens de resterende pudding over de koekjes gieten. Of de pudding volledig in de schaal of kommetjes gieten en er dan de koekjes bovenop leggen. Het is een kwestie van smaak.
  2. Om velvorming te voorkomen tijdens het afkoelen:
    • pudding regelmatig omroeren
    • of bestrooien met bloemsuiker
    • of afdekken met plasticfolie of bakpapier (folie of papier doorprikken met de punt van een mes)

Drankadvies

  • /

Ook Interessant

witte-rijst43
Rijstpap
eieren-43
Flan Caramel
zwart-chocolade43
Chocolade mousse
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s