Remouladesaus – Een Heerlijk Romig Sausje

“Geen Tartaarsaus„

Kappertjes43Remouladesaus heeft veel weg van tartaarsaus, maar dan veel rijker en zonder eieren. Het is een heerlijk koud romig sausje als begeleiding van gefrituurde gerechten of bij de barbeque.

KlassiekSauzen4 personenFrankrijkKoud

Benodigdheden

  • Mayonaise – 2,5 dl (zie tip 1)
  • Mosterd – 1 tl
  • Augurken – 1 el (fijngehakt – zie tip 2)
  • Kappertjes – ½ el (uitgelekt, gespoeld en fijngehakt)
  • Sjalotjes of bieslook – 1 el (fijngesnipperd)
  • Ansjovis – ½ à 1 filet
  • Peterselie – 1 el (verse, fijngehakt)
  • Dragon – ½ el (verse, fijngehakt)
  • Kervel – 1 el (verse, fijngehakt)
  • Worcestersaus – enkele druppels (optioneel)
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout

Keukengerei
Vijzel;
Mengkom;
Roerlepel

Bereiding

  • Wrijf de ansjovis in een vijzel helemaal tot moes.
  • Doe de mayonaise, mosterd, augurken, kappertjes, sjalotjes, ansojvispasta en de groene kruiden in een kom.
  • Meng alles goed door elkaar (zie tip 3).
  • Breng op smaak met peper, zout en eventueel een paar druppels worcestersaus.

Serveren

  • Serveer koud, maar niet ijskoud.

Tips

  1. Variatie op de mayonaise: de mayonaise kan eventueel gemaakt worden met half mayo half yoghurt.
  2. Je kan kiezen uit zure of zoetzure augurken: de eerste maakt de saus wat zuurder, het is dus een kwestie van smaak.
  3. Het moet een goed gebonden saus zijn, dus niet teveel mayonaise gebruiken, maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk.

Variaties

Deze klassieke saus is lekker bij vleeswaren, gegrild of gebakken vis, vlees of kip, de barbecue en dipsaus.
Gebakken sliptongetjes met remouladesaus en puree
Gefruite pladijsreepjes met remouladesaus
Gerookte zalm met remouladesaus en gemengde sla
Gebakken zalmmoot met remouladesaus
Gefruite inktvisringen met remouladesaus
Gebakken kabeljauwfilet met remouladesaus en rijst
Stokbrood, vleeswaren met rauwkost en remouladesaus
Stokbrood, dungesneden rosbief, hardgekookt ei, sla en remouladesaus
Broodje gerookte kip, spekjes, tomaat, komkommer met remouladesaus
Vis- of vleesburger, broodje, sla, tomaat en remouladesaus

Ook Interessant

sauskom43
Gribiche Saus
Knoflook43
Aioli
Peterselie43
Tartaarsaus
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s