Scrambled Eggs & Bacon With Hash Browns

eieren-43Roereieren en spek met gebakken aardappelkoeken, een typisch Amerikaans ontbijt, maar is ook lekker voor een laat ontbijt, de brunch.

KlassiekOntbijt, Brunch, Lunch4 personenUSAWarmHerfstWinter

Benodigdheden

  • Eieren – 8 st (kraakvers)
  • Room – 1,5 dl
  • Roomboter
  • Aardappelen – 4 grote
  • Spek – 8 plakjes (gezouten)
  • Worstjes – 4 st (optioneel)
  • Casinobrood – 4 sneetjes
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout

Keukengerei
Kookpot;
Blokrasp;
Antiaanbakpan;
Mengkom;
Garde

Bereiding

  • Rooster de sneetjes casinobrood onder de grill of in een pan.
  • Kook de aardappelen met een beetje zout in een kookpot tot ze nog net een beetje stevig zijn (blancheren).
  • Haal ze uit de pot en laat ze een tijdje afkoelen.
  • Rasp vervolgens de aardappels met een fijne gaatjesrasp, zodat je kleine draadjes overhoudt. Bestrooi rijkelijk met peper en kneed vervolgens 4 bollen van de aardappeldraadjes en duw de bollen daarna plat.
  • Zet een bakpan op het vuur met een flinke klont boter en bak de aardappelkoeken om de beurt goudbruin aan iedere kant.
  • Breek de eieren in een kom, klop ze los met een garde en voeg de room toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het spek (en eventueel de worstjes) in een droge anti-aanbakpan knapperig bruin, neem uit de pan en houd warm.
  • Giet de helft van het spekvet weg en bak in het achtergebleven vet het eimengsel. Laat op laag vuur stollen, roer daarbij enkele keren om (zie tip 1).

Serveren

  • Verdeel de gebakken aardappelkoeken over de borden, leg de roereieren, het spek, eventueel de worstjes en een toastje erop en dien heet op.

Tips

  1. In plaats van met ‘scrambled eggs’, kan men het ook met ‘sunny-side-up eggs’ maken oftewel spiegeleieren.

Drankadvies

  • /

iNFOeDGE

Meer info over
Hash Browns (Wiki/EN)

Ook Interessant

hamburger_broodjes43
Sloppy Joe
casinobrood43
Tuna Melt
hamburger_broodjes43
Klassieke Hamburger
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s