Perzik Met Tonijn – Uniek Klassiek

“Nergens Anders In De Wereld!„

Halve perzikken43Een gerecht dat je nergens anders in Europa (misschien zelfs in heel de wereld) zult voorgeschoteld krijgen.

KlassiekVoorgerecht4 personenBelgiëKoud

Benodigdheden

  • Tonijn  – 200 gr (uit blik, natuur of in olijfolie en uitgelekt)
  • Perziken – 4 halve (gepocheerd)
  • Citroensap – 2 el
  • Pijpajuin – 2 st (of bieslook, in heel fijne ringetjes)
  • Peterselie – 1 el (verse, fijngehakt)
  • Kervel – 1 el (verse, fijngehakt)
  • Mayonaise – 3 el (zie tip 1)
  • Yoghurt – 1 el (optioneel)
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout

Bereiding:
Keukengerei
Mengkom;
Vork,
staafmixer of keukenrobot;
Plasticfolie;
Spuitzak met ronde
gladde spuitmond

Bereiding

  • Meng in een kom tonijn met citroensap, mayonaise, yoghurt, pijpajuintjes, peterselie en kervel (zie tip 2) en dit met een vork, een staafmixer of in een keukenmachine tot een homogeen mengsel of mousse.
  • Breng op smaak met peper en zout en zet het afgedekt een uur (of twee) in de koelkast, zonder te roeren.
  • De halve perziken (zie tip 3) vullen:
    • Schep met een lepel het tonijnmengsel uit de kom en vul er de halve perziken mee.
    • Of vul een spuitzak met de tonijnmousse en spuit een hoopje in de holte van de halve perziken.

Serveren

  • Garneer op een bedje sla (zie tip 4).

Tips

  1. Variatie op de mayonaise:
    • kan vervangen worden door stijfgeklopte room (zonder suiker). Opgeklopte slagroom voorzichtig, en niet te lang, door fijngemalen tonijn scheppen.
    • of vervang mayonaise door mascarpone of een ander roomkaas.
  2. Ook lekker met 1 el fijngehakte kappertjes.
  3. Gepocheerde perziken:
    • In het zomerseizoen gebruik je natuurlijk verse perziken die je pocheert. Meng 2 dl water met 25 gr kristalsuiker en breng aan de kook in een steelpannetje. Pocheer er 2 verse ongeschilde perziken 10 à 15 minuten in en laat ze vervolgens schrikken in koud water. Verwijder de schil, halveer ze en verwijder de pit.
    • Buiten het seizoen gebruik je gewoon gepocheerde perziken uit blik (in eigen nat, uitgelekt).
  4. Kan ook als maaltijdsalade gegeten worden: geef er dan aardappelsalade of pastasalade bij.

Drankadvies

  • /

Ook Interessant

Vijg43
Ham Met Meloen En Vijgen
Meloen43
Meloen Met Rauwe Ham
Rucola43
Salade Met Rucola, Vijgen, Mozzarella En Parmaham
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s